Ceļojuma odziņas:
Lidojuma laiki:
30.12.2016. Rīga 12:30 - Prāga 13:40
01.07.2017. Prāga 14:30 - Rīga 17:35
Noteikumi:
Cenā iekļauts:
Cenā nav iekļauts:
ČEHIJA
Ko sagaidīt?
Ko tur var darīt un redzēt?
Vērts likt aiz auss!
Platība: 78 866
Galvaspilsēta: Prāga
Ģeogrāfija:
Čehija ir valsts Centrāleiropā, kura aizņem tādus vēsturiskus reģionus, kā Bohēmija un Morāvija, kā arī Selēzijas daļu. Čehijas Ziemeļu kaimiņš ir Polija, Austrumu - Slovākija, Dienvidu - Austrija, Ziemeļu un Rietumu - Vācija.Pa šaurām upes ielejām no austrumiem, ziemeļiem, dienvidiem un rietumiem šeit kopš senseniem laikiem gāja tirgus ceļi, kas krustojās valsts iekšenē.
Klimats:
Čehijas klimats ir mērens, pārejošs no piejūras uz kontinentālu. Vasaras siltas, vidējā jūlija temperatūra ir +20ºC, ziemas ir vēsas un mitras, vidējā janvāra temperatūra ir no 0ºC līdz +5ºC. Vidējais nokrišņu daudzums Čehijā ir 500 – 700 mm gadā. Vislabākais laiks apmeklēšanai valsts apmeklēšanai ir maijs, jūnijs un septembris, savukārt kalnu kūrortus labāk apmeklēt janvārī un februārī, kamēr sniega sega ir pietiekami bieza.
Iedzīvotāji:
10 287 000. Čehijas pamatiedzīvotāji ir čehi, kas kopā ar morāviešiem (3.7%) un silēziešiem (0.1%) sastāda 94.2% populācijas. Ievērojamākās minoritātes ir slovāki (1.9%), poļi (0.5%) un vācieši, kā arī čigāni.
Valoda: Čehu un slovāku valoda
Reliģija: Ateisti 39.8%, katoļi 39.2%, protestanti 4.6%, pareizticīgie 3%, citi 13.4%
Nacionālie ēdieni:
Čehu virtuvē iecienīti ir cūkgaļas un liellopu gaļas ēdieni, bet arī iecienīta ir vistas, tītara, pīles, jēra un truša gaļa, saldūdens zivis. Pārtika ir ļoti daudzveidīga. Šis tas kas būtu jāzina: Dobrou chut - nozīmē labu apetīti, knedlik- klimpas, kas izgatavotas no kvieši vai kartupeļu miltiem, sagrieztas tās pasniedz ar mērci. Medallions- ir gaļas gabals bez piedevām, Spis ir kā šašliks- grilēta gaļa ar dārzeņiem. No garšvielām parasti izmanto ķimenes, magones, papriku un dilles.
Alkoholiskie dzērieni: Čehu alus