Ceļojuma odziņas:
Noteikumi:
Cenā iekļauts:
Cenā nav iekļauts:
LATVIJA
Galvaspilsēta: Rīga
Platība: 64 589 km2
Ģeogrāfija:
Latvija atrodas Austrumeiropas līdzenumā. Tās virsma veidojusies pēdējā – Latvijas – apledojuma laikā, bet piekrastes daļa – uzvirzoties un atkāpjoties Baltijas jūrai un tās attīstības stadijām. Latvijas teritorijā atrodas daudz dažādu ezeru, upju, pauguru un līdzenumu, kas LAtvijas dabu padara unikālu un neatkārtojamu.
Klimats:
Latvija atrodas mērenā klimata joslā. Attālums līdz Atlantijas okeānam, Baltijas jūra un Rīgas līcis un reljefa lielformas ir galvenie faktori, kas nosaka klimata reģionālās atšķirības Latvijā. Attālinoties no Atlantijas okeāna un Baltijas jūras, samazinās jūras klimata iezīmes un pieaug kontinentalitātes pazīmes ( palielinās gada gaisa t°C diennakts amplitūda, samazinās nokrišņu daudzums, ziemas kļūst bargākas un vasaras karstākas)
Iedzīvotāju skaits:
2 254 653 . Pamatā latvieši un krievi, bet sastopami arī armēņi, poļi, baltkrievi, čigāni u.c. tautības pārstāvji.
Valoda: Latviešu valoda
Reliģija: Pamatā kristietība, bet sastopami arī vecticībnieki, ebreji u.c.
Nacionālie ēdieni:
Latviešu tradicionālās virtuves iecienītākie: gaļas ēdieni - asinsdesa (putraimdesa), vārīta cūkas galva vai cūkas šņukurs un cūkas cepetis; saldie ēdieni - buberts, rupjmaizes kārtojums, maizes zupa, biguzis vai medus rausis. Latvijas tradicionālie ēdieni pa reģioniem: Kurzeme - zivis, sklandrauši, biguzis, bukstiņputra; Latgale - kļockas, guļbišņīki (guļbišnieki), buļbu bļīni, asuškas, murcovka, slokatnis, buļbešniki; Vidzeme - stuks (steņķis, štāka), plāceņi, kuģelis, koča, kaņepju sviests; Zemgale - karaša, skābputra.
Alkoholiskie dzērieni: Alus un Rīgas melnais balzams.
Ko sagaidīt?
Ko tur var darīt un redzēt?
Vērts likt aiz auss!