✓ Individuāla pieeja ceļojumu plānošanā ✓ Konsultanta atbalsts ceļojuma laikā ✓ 20 gadu pieredze fantastisku ceļojumu organizēšanā

Kolumbs.lv

Seišelu salas

Ceļo: līdz 01.08.2019.
Cena: 
no 1470 EUR
(vienai personai, ceļojot divatā)

Ceļojumu odziņas:

  • Seišelu salas – arhipelāgs bez lielām pilsētām un kontrastiem;
  • Asu izjūtu cienītājiem iespējams izmēģināt braucienu ar deltaplānu vai paraseilingu;
  • Labākās niršanas iespējas atrodas Ile Souris salas austrumu piekrastē, kur skaidrie ūdeņi ļauj gūt ieskaitu pasakainajā zemūdens pasaulē.

Ko apskatīt Mahe salā:
1.    Turtle Bay, kas ir zvejnieku pludmale un laivu piestātne.
2.    Anse Royale,3 km uz dienvidu pusi, ko ieskauj granīts un palmas. 
3.    Baie Beau Vallon, atrodas salas ziemeļrietumos, viss kā pasakā, tirkīzzils ūdens un palmu valstība.
4.    Nacionālais parks Anse Major līdz kuram jāmēro 2km pa kalnu takām.
5.    Baie Lazare ciematiņš ,tūristu te nav, tikai krabji.
6.    Anse Takamaka  800 m gara snorkelēšanas paradīze.
7.    Therese sala 700m gara sala ar palmu koku oāzi un skaistām smilšu pludmalēm.
8.    Victoria botāniskais dārzs, kas atrodas galvaspilētā Viktoria-ieeja 12 EUR,
9.    Victoria tirgus  un pulkstenis pilsētas centrā.
10.   Vējainā Machabee beach salas ziemeļos.
11.   Ste Anne Marine National Park, ekskursijas cena  vidēji 20 EUR personai.Parka zonā ietilpst 5 salas.

Ko apskatīt Praslin salā:
1.    Anse Possession pludmale, salas ziemeļu daļā. Šeit pēc haizivju uzbrukumiem dzīvību zaudēja divi Britu tūristi, kas šajās salās notiek vidēji reizi 50.gados. Tā kā skaistums mēdz būt ļoti bīstams. 
2.    Anse Petite Cour,200 m gara palmu pludmalīte ,kas ieskauta granīta klintīs.
3.    Cote Dor beach,  no šejienes var doties apmeklēt blakus esošās salas: piemēram Coco Island, kur ir iespēja snorkelēt ar ūdensbruņurupučiem.
4.    Vallée de Mai parks, kur aug Coco de mer- pasaulē lielākā sēkla (rieksts), kas atgādina sievietes iegurni, un atrodams tikai un vienīgi Seišelu salās. Daudz augu, palmu un dzīvnieku kas sastopami un apskatāmi vienīgi šeit. Koku vardes, gekoni, Bul Bul putniņš un sarkanais Madagaskaras putniņš. Daba ir neaprakstāmi skaista. Ieejas maksa 20 EUR.
5.    Cote Dor pludmale, kur  var sarunāt ar vietējiem, lai nogādā uz Curieuse island, kas atrodas 10 min braucienā ar laivu. Atšķirība no citām daudzām salām, šeit bruņurupuči dzīvo savvaļā, ķirzakas arī pa kājām pinās un čivina Bul Bul putniņi.

Ko apskatīt La Digue salā:
1.    Anse Source D’Argent- dabas rezervāts, ieeja 7 EUR. Vaniļas plantācijas.
2.    Grand Anse beach,kas atrodas 2km gājienā, neliela pludmale, 500 m gara ir kā radīta tiem ,kas grib izjust ūdens spēku un viļņus

 

Noteikumi:

  • Vietu skaits par norādīto cenu ierobežots.

Cenā iekļauts:

  • Lidojums turp-atpakaļ no Rīgas;
  • Transfērs lidosta-viesnīca-lidosta;
  • Dzīvošana 2* viesnīcā;
  • Transfērs;
  • Lidostas nodokļi.

Cenā nav iekļauts:

  • Ēdināšana;
  • Ekskursijas;
  • Ceļojuma apdrošināšana;
  • Personīgie izdevumi.

SEIŠELU SALAS

Ko sagaidīt? 

  • Arhipelāgs bez lielām pilsētām un kontrastiem. 
  • Daudz neapdzīvotu salu. 
  • Dabas skati, kādus neredzēsi nekur citur, ne velti La Digue ir fotografētākā sala pasaulē.

 Ko tur var darīt un redzēt? 

  • Asu izjūtu cienītājiem tiek piedāvāti lidojumi ar deltaplānu un paraseilinga nodarbības. 
  • Varī makšķerēt gan no krasta, gan laivas – bagātīgs eksotisko zivju loms ir garantēts. 
  • Apmeklē izklaides centru Mahe salā, kurā ir vairāk kā 200 spēļu automāti, kuros ik dienas tiek laimēti visvairāk „džekpoti”. 
  • Mākslas mīļotāji var apmeklēt kādu no vairākām mākslas galerijām („Adelaide Studio”, „Antonio Filippin Sculpture Studio” vai „Carrefour des Arts”). 
  • Dodies apskatīt galveno Katoļu katedrāli Seišelu salās. 
  • Izbaudi visus iespējamos ūdens priekus un sporta veidus. Labākās niršanas iespējas ir mazās Ile Souris salas austrumu piekrastē, kur skaidrie ūdeņi ļauj gūt ieskaitu pasakainajā zemūdens pasaulē. 
  • Aplūko Dauban Mauzoleju, koloniālā laika arhitektūru, Nacionālo vēstures muzeju un daudzus citus vēstures dārgumus. 
  • Dodies uz Mornes Nacionālo parku, kur pa speciāli ierīkotām takām vari apskatīt unikālas augu un dzīvnieku sugas. 
  • Noteikti nogaršo carii coco – liellopa gaļu vai zivi karijā ar kokosriekstu pienu, kā arī daube – saldu, no dažādām sastāvdaļām taisītu sautējumu.
  • Apmeklējot salu vēlā oktobrī, nedrīkst laist garām iespēju apmeklēt Kreolu festivālu. 

Vērts likt aiz auss! 

 

  • Naudas vienība ir Seišelu rūpija. 
  • Apmeklētājiem teritorija ir relatīvi droša, bet jāuzmanās no poliomielīta, stinguma krampjiem un vēdertīfa. 
  • Īpaši jāuzmanās no tropu drudža, hepatīta, malārijas un trakumsērgas. 
  • Vienmēr ir jāpārliecinās, vai ēdiens ir kārtīgi apstrādāts, vai produkti nav sabojājušies. 
  • Seko līdzi arī dzeramā ūdens tīrībai – labāk iegādājies dzeramo ūdeni pudelēs. 
  • Ceļojuma laiks atkarīgs no tā, ko plāno salās darīt. Ja vēlies nodarboties ar ūdens sporta veidiem, brauc turp maijā un oktobrī. Tūrisma sezonas laikā (decembra, janvāra, jūlija un augusta mēnešos) cenas un tūristu pūļi pakāpeniski palielinās. 
  • Tūristiem nav nepieciešamas vīzas, bet ir vajadzīga biļete atpakaļceļam, rezervēta apmešanās vieta un pietiekami līdzekļi, lai varētu tur uzturēties. Tiek piešķirta ieceļošanas atļauja uz vienu mēnesi, ko ir iespējams pagarināt.

Platība. 455 km2.

Galvaspilsēta. Viktorija.

Ģeogrāfija. Augsti attīstīta mononacionāla salu valsts Āfrikā uz ziemeļaustrumiem no Madagaskaras. Sastāv no apmēram 115 salām, no kurām 33 ir apdzīvotas.

Klimats. Seišelu salas atrodas nedaudz uz dienvidiem no ekvatora – šeit ir valda tropu klimats no novembra līdz aprīlim ir lietus sezona, ko nosaka musonu lieti. Janvāris ir vismitrākais, un visvairāk nokrišņu ir galvenajā Mahes salā un Silhouette salā. No maija līdz oktobrim ir saulains un sauss laiks. Jūlijs un augusts ir sausākie mēneši. Gaisa temperatūra svārstās no 24ºC līdz 31ºC.

Iedzīvotāji. 82 494.

Valoda. Angļu, franču.

Reliģija. Katoļi (90%), anglikāņi (8%).

Nacionālie ēdieni. Seišelu salās ir savdabīga virtuve. Vietā, kur atliek vien uzkāpt kokā, vai izmest jūrā tīklu, kulinārijas māksla attīstījās, lai spētu apmierināt gan vienkāršus, gan izsmalcinātus gardēžus. Salas pamatiedzīvotāju tradīcijas ir apvienojušas ar angļu, franču, ķīniešu, indiešu mantojumu. Šeit ir pieejamas visdažādākās garšvielas, kokosrieksti, citi tropu augļi, kā arī, nenoliedzami, nepārspējamās un gardās jūras veltes. Vietējā kulinārijā dominē kūpinātas, ceptas un citādi apstrādātas zivis un tunča steiks. Ļoti gardas ir vietējās garneles – vai nu saldā mērcē, vai ceptas ķiploku sviestā. Savukārt no astoņkāja kokosriekstu krēmā nespēs atteikties neviens. Īpaša vērība jāpievērš tam, ka šeit cieņā ir ļoti asas garšas, tāpēc ir ieteicams sākumā izvēlēties maigas versijas, un pēc tam atkarībā no vēlmēm.

Galerija